Gulerodssalat: Forskelle mellem versioner

Fra DAMNWiki
Spring til navigationSpring til søgning
(New page: == Ingredienser == * 1 kg gulerødder * 1½ dl. Vilde ris * 1 dl solsikkekerner * 1 bundt forårsløg === Dressing === * ½ dl. Olivenolie * citronsaft * 2 fed hvidløg * salt og peber ...)
 
No edit summary
 
Linje 11: Linje 11:
   
   


Kog de vilde ris efter anvisningen på pakken (ca. 45 min.). Skræl og riv gulerødderne groft på et rivejern. Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de er lysebrune. Rens pg skær forårsløgene i tynde skiver.  
Kog de vilde ris efter anvisningen på pakken (ca. 45 min.). Skræl og riv gulerødderne groft på et rivejern. Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de er lysebrune. Rens og skær forårsløgene i tynde skiver.  


Bland gulerødder, de afkølede ris og forårsløg med hinanden.
Bland gulerødder, de afkølede ris og forårsløg med hinanden.

Nuværende version fra 27. apr. 2007, 10:37

Ingredienser

  • 1 kg gulerødder
  • 1½ dl. Vilde ris
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 bundt forårsløg

Dressing

  • ½ dl. Olivenolie
  • citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber


Kog de vilde ris efter anvisningen på pakken (ca. 45 min.). Skræl og riv gulerødderne groft på et rivejern. Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de er lysebrune. Rens og skær forårsløgene i tynde skiver.

Bland gulerødder, de afkølede ris og forårsløg med hinanden.

Bland dressingen, smag til for at finde frem til hvor meget citron, der skal i.

Bland dressingen i salaten. Bland solsikkekernerne i lige inden servering.