Oversigt over forretningsplan: Forskelle mellem versioner

Fra DAMNWiki
Spring til navigationSpring til søgning
mNo edit summary
mNo edit summary
Linje 19: Linje 19:
** Holdet bag, etc.
** Holdet bag, etc.


* '''Ideen'''
* '''[[Ideen (Virksomhedsstart)|Ideen]]'''
** Beskrivelse og motivation af produktet, samt hvorfor vi mener at dette produkt kan skabe en sund og fornuftig forretning.
** Beskrivelse og motivation af produktet, samt hvorfor vi mener at dette produkt kan skabe en sund og fornuftig forretning.



Versionen fra 20. nov. 2008, 23:40

Format og omfang

  • 20-30 sider ekskl. appendiks (tekniske specifikationer, kilder osv)
  • Ikke-teknisk sprog
  • Hele tiden opdateret
  • Dokumenter!

Indhold

  • Executive Summary
    • Bruges til at gøre et godt indtryk
    • Value creation
    • Customer/Jury
    • Hvorfor skal de købe vores produkt?
    • Virksomheden: Er medarbejderne dedikerede, egnede etc.
    • Hvor mange penge skal vi bruge som indskud?
    • Hvad får læseren ud af det?
  • Baggrund
    • Hvordan opstod ideen?
    • Holdet bag, etc.
  • Ideen
    • Beskrivelse og motivation af produktet, samt hvorfor vi mener at dette produkt kan skabe en sund og fornuftig forretning.
  • Ejerskab
    • Hvem ejer virksomheden, shares etc.
  • Marked
    • Beskrivelse af nuværende og fremtidig marked
    • Hvem er kunden
    • Hvordan vil markedet udvikle sig
    • Hvordan sælges/distribueres produktet
    • Hvor stort er markedet?
    • Aktører, hvordan tager vi andele fra de andre?
    • Er det et voksende marked?
  • Administration
    • Beskriv holdet
    • Baggrund
    • Erfaring
    • Kompetencer
    • Mangler nogle nøglepersoner?
  • Barrierer og risici
    • Hvor er de største udfordringer, hvornår og hvorfor opstår de? Vær realistisk.
    • Godkendelser fra myndigheder kan være en barriere
    • Produkt der ikke er en success i den endelige test
  • Finans
    • Budget
    • Cashflow analyse
    • Nødvendig kapital
    • Break-even
    • Investeringsanalyse
  • Sensitivity analysis
    • SWOT
    • Go/No-go criteria