Kærnemælksboller

Fra DAMNWiki
Spring til navigationSpring til søgning

Indgredienser til ca. 12 styk

  • 50 g gær
  • 1/2 liter kærnemælk
  • 1 spsk honning
  • 700-750 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør, blødgjort (evt. flydende Becel)

Fremgangsmåde

Lun kærnemælken under omrøring, så den ikke skiller. Gæren smuldres i bagefadet, og lidt af kærnemælken hældes over. Rør gæren ud til den er glat, og hæld derefter resten af mælken i. Tilsæt honning , det meste af melet samt salt og smør og rør godt sammen. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse. Del dejen i 12, pensel dem med et sammenpisket æg og bag midters i ovnen ved 225 grader (ikke varmluft) i 20 min.

TIP!! Efter pensling strø græskarkerner eller sesamfrø over bollerne.

UHMMMM...!! :)