Kartoffelsalat med bacon og tapenade
Fra DAMNWiki
Spring til navigationSpring til søgning
Ingredienser
- ½ kg skrællede kartofler
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spsk olivenolie
- 1 pk. Bacon
- 1½ dl sorte oliven
- 1 pk. Rucolasalat
- 2 spsk kapers
- 3 spsk grofthakket persille
Tapenade
- 2-3 spsk reven parmesanost
- 20 grofthakkede soltørrede tomater
- 2-4 spsk olivenolie
- 3 spsk hakket firsk basilikum
- 2 fed knust hvidløg
Tapenaden
Blend parmesan, soltørrede tomater, olibenolie, basilikum og hvidløg. Afhængig af konsistens skal der evt. blandes mere olie i. Smag til med salt og peber
Kartofler og bacon
Skær kartoflerne i både og vend dem i en blanding af dijonsennep og olivenolie.
Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og steg dem sprøde i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min sammen med baconskiverne. Bræk baconskiverne i mindre stykker.
Skyl rucolasalaten. Hak persillen. Bland kartofler, bacon, oliven, persille, kapers og salatblade brækket i mindre stykker.
Kom tomat-tapenaden over.