Stegte auberginer med cherrytomater, basilikum og citronskal

Fra DAMNWiki
Spring til navigationSpring til søgning

Ingredienser

  • 400 g cherrytomater
  • 600 g (ca. 2) auberginer
  • 4 spsk olivenolie
  • lidt balsamikoeddike
  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk hakket frisk basilikum
  • 1 tsk reven økologisk citronskal


Auberginerne skæres igennem på langs og på tværs og herefter i smalle både på langs. De drysses med salt og trækker i min. ½ time, hvorefter de skylles og aftørres. Auberginerne vendes i olivenolie, salt og peber og steges i et fad i ovnen ved 250 grader, til de er brune og møre, 20 – 30 minutter. Der vendes forsigtigt i dem undervejs. Hvidløget hakkes fint, citronskal rives fint på et rivejern og hakkes. Basilikumen hakkes. Hvidløg, citronskal og basilikum blandes. Tomaterne skæres i halve, halvdelen lægges på et fad, krydres med salt og peber og stænkes med balsamikoeddiken. Herpå fordels auberginerne, så resten af tomaterne og til sidst drysses der med krydderiblandingen.